LÆR MERE OM

HELING & Detox

HELING & detox-bloggen

Her samles alt det, jeg, Madeleine, studerer og udforsker på min egen helingsrejse. Ting, der støtter heling og detox, både før og efter explant. Alt fra kost og detoxprogrammer til mental restitution, lymfemassage og sårheling.

Jeg er i øjeblikket ved at uddanne mig til lymfemassør, detoxspecialist samt yogaunderviser og brænder virkelig for sundhed. At blive syg har været det sværeste, jeg nogensinde har været igennem, men denne rejse har ført mig ind i en helt ny livsstil, og jeg vil med denne side bruge min viden og erfaring til at støtte andre kvinder, som er på samme hårde rejse.

DETOX – HVOR BEGYNDER man?

Nu er explant gjort eller måske i hvert fald booket, men hvad gør man så for at hjælpe kroppen med at afgifte? Skal man overhovedet gøre noget? 

For nogle fungerer kroppens egen methylering (afgiftning) bedre end for andre. Måske er en explant nok til, at kroppen kan komme i balance og få det bedre. Men mange af os har dårlig afgiftning (hvilket formentlig er grunden til, at vi overhovedet blev ramt af BII eller er blevet meget syge). Og så kan det være, at en explant i sig selv ikke giver den bedring, vi ønsker.

UDRENSNINGSSYMPTOMER – HVAD ER DET, OG HVORFOR RAMMES MAN?

Hvis man har gennemgået en explant, eller hvis man ændrer kosten radikalt (f.eks. ved at skifte junkfood ud med frugt og grønt), starter man en udrensningsproces i kroppen. Den begynder så at sige, at fjerne snavs og toksiner fra kroppen for derefter at kunne genbygge systemet igen og styrke immunforsvaret. Efter en udrensningsperiode har kroppen nået et bedre niveau for sundhed, så det er i grunden noget meget positivt, selvom vejen dertil kan føles ubehagelig.

For at nå derhen kan det være nødvendigt at gennemgå en periode med såkaldte udrensningssymptomer, fordi kroppen ender i midlertidig…

Kroppens detox-pathways

Kroppens detox-veje, såkaldte pathways, er de veje, som kroppen anvender til at udrense toksiner, virus, bakterier, brugte hormoner m.m.

Vores krop har sine egne fantastiske systemer til at detoxe os naturligt hver dag. Men for os med overload af toksiner, eller som stadig lider af visse symptomer, kan det være godt at give disse systemer lidt ekstra kærlighed.

Eks. på symptomer, som viser høj toksinbelastning eller nedsat afgiftningsevne i kroppen: lav energi…

Når helingen bliver til stress

Jeg vil gerne tage noget vigtigt op, som jeg tror, mange af os, inklusive jeg selv skal mindes om. Det er, at man let kan føle en stress af alle de positive forandringer, man vil indføre i jagten på sundhed. Man er måske med i mange forskellige Facebook-grupper om sundhed og kost. En del mere stringente end andre.

Man trækkes i på forskellige måder, og stressen over alt det gode, man BURDE gøre, købe, læse, prøve, drikke og spise kan blive overvældende…

BINDERS

Hvad er binders, og hvorfor er de vigtige?

Binders er forskellige stoffer, som binder/tiltrækker toksiner og fører dem hele vejen ud af kroppen gennem maven. De er derfor en utrolig vigtig komponent, når man laver en form for detoxkur. Tænk, at hvis du skal fjerne en kropslig indtrængende person, skal du også aktivt hjælpe din krop med at komme af med denne.

Vores kroppe har som sagt en naturlig afgiftningsevne og kan klare en del selv, men hvis vi ikke aktivt detoxer, så kan det være, at den toksiske belastning bliver for høj…

Detox med epsom-saltbad

Epsom-saltbad har været anvendt i hundredvis af år til afslapning og udrensning. Epsomsalt består af magnesium og sulfat, og netop kombinationen af disse stimulerer kroppens naturlige afgiftning.

Saltet trækker toksiner fra kroppen ud gennem huden – som er en af vores vigtigste såkaldte detox pathways…

Fungerer dine nyrer optimalt?

Nyrernes vigtigste opgave er at danne urin og skille sig af med kroppens affald. Det er gennem nyrerne via lymfesystemet, at b.la. toksiner og overflødig væske filtreres fra kroppen. Får vi ikke tilstrækkeligt med affald ud, bliver det liggende og går i cirkulation i kroppen, og man får det dårligere. Det er altså utrolig vigtigt, at nyrerne afgifter/renser godt.

Her får du at vide, hvordan du kan teste, om dine nyrer fungerer optimalt, og hvordan du kan hjælpe dine nyrer med at afgifte bedre!

Tarmskylning – detox via tarmen

Mange taler om gode effekter på helbred og velvære efter en tarmskylning, hvor kroppen bliver af med noget af det gamle slagger, bakterier, patogener og toksiner. Hele 80 % af vores immunforsvar sidder i tarmen. Det spiller ingen rolle, hvor meget man forsøger at detoxe sin krop, hvis man først ikke har balanceret sin tarm. Al sundhed starter begynder der!

Derfor besluttede jeg mig for at prøve tarmskylning og beskriver mine to behandlinger hos hele Hälsan i Stockholm.

Detox med infrarød sauna – alt du behøver vide

At svede generelt og i særdeleshed svede i en IR-sauna er svært at slå, når det handler om detoxing, og så er det desuden så dejligt. 

I denne artikel sammenfatter jeg hvad du har brug for at vide om IR-sauna, fx:

  • alle dens fordele

  • hvor varmt skal det være i saunaen, og hvor længe skal man blive

  • hvad man skal tænke på

  • hvem der ikke bør benytte IR-sauna

Olier som stimulerer heling

At massere sine ar stimulerer helingen og løsner bindevævet. Efter ca. 6-8 uger (hvis arrene er helet) kan man begynde at bruge olier til at støtte helingen yderligere, hvis man ønsker det.

Visse olier, især såkaldte essentielle olier, dvs. koncentrerede olier udvundet af planter, har nemlig antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber og siges derfor at fremskynde heling og minimere arrene…

7 måder at giftsanere dit hjem

Når vi gennemgår explant og derefter detoxer, så “giftsanerer” vi vores krop, men det er også klogt at forsøge at minimere giftstofferne i vores omgivelser – især vores hjem, hvor vi bruger så meget tid. I hjemmet findes der desværre ofte mange kedelige stoffer (f.eks. ftalater og bisfenol A), som er både hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og påvirker immunforsvaret.

Jeg begyndte at giftsanere mit hjem for ca. 1,5 år siden, og her deler jeg mine bedste tips til, hvordan man kan…

Hårmineralanalyse – fordele og ulemper

En hårmineralanalyse er en analyse, som viser kroppens nærings- og mineralstatus op til 8 uger tilbage i tiden. Den måler indholdet af mineraler i hårstrået og afspejler i et vist omfang, hvor stor en mængde af disse elementer, der findes i kropsvævet. Man plejer også at kunne se niveauer af en del giftige stoffer som f.eks. aluminium og kviksølv.

Derudover plejer man at kunne få et billede af ens stofskifte og såkaldte metaboliske type. Det er en populær test netop fordi, den viser mineralmangler og tungmetaller fra kronisk gifteksponering…