Hvad er

Detox

Detox – HVOR BEGYNDER MAN?

Nu er explant gennemført eller måske i hvert fald booket, men hvad gør du så for at hjælpe kroppen med at afgifte? Skal du overhovedet gøre noget?

Hos nogle fungerer kroppens egen methylering (afgiftning) bedre end hos andre, bl.a. pga. genetiske forudsætninger. Måske er en explant nok til, at kroppen kan komme i balance og få det bedre. Men mange af os har en udfordret eller direkte dårlig afgiftning (hvilket formodentlig er medvirkende til, at vi overhovedet blev ramt af BII). Eller vi har haft implantaterne længe og har nået at blive meget syge. Så kan det være, at en explant i sig selv ikke giver den bedring af vores helbred, vi ønsker, eller giver bedringen hurtigt nok. Det kan være, at du i perioder efter explant får det dårligere, at kroppen overbelastes af giftstoffer og ikke når at rense tilstrækkeligt hurtigt ud. Du kan bl.a. mærke det på, at ens BII-symptomer forværres, hovedpine og ekstra træthed.

Derfor er det klogt at forsøge at støtte kroppen og dens afgiftning, så meget som muligt. Det betyder dog ikke, at du er nødt til at følge en hård afgiftningskur. Tværtimod, så er det faktisk bedre at vente med det, til du først har støttet kroppens naturlige afgiftning så meget som muligt. Faktum er, at fx alger eller andre kraftigt afgiftende urter eller kure kan blive direkte kontraproduktive, hvis du ikke har forberedt kroppen ordentligt!

Hvordan støtter man kroppens naturlige afgiftning?

GRUNDLÆGGENDE KOSTREGLER
Udeluk inflammatorisk mad, dvs. gluten, hvede, sukker, tilsætningsstoffer og alle forarbejdede fødevarer samt mejeriprodukter. Undgå for megen omega-6 (fra solsikkeolie og margarine) og spis i stedet godt med omega-3 fra fisk, valnødder og hørfrø. Benyt også meget gerne olivenolie og kokosolie i din madlavning.

GRØNTSAGER
Spis en masse grøntsager  i alverdens farver samt frugt og bær. Vælg økologisk! Vælg antiinflammatorisk mad. Grønne juicer er også fantastiske!

LEVEREN
Udeluk eller mindsk indtaget af ting, som belaster leveren, dvs. alkohol, kaffe, rygning, fed mad, kød fra forbenede. 

VAND
Drik meget vand! Start gerne dagen med et stort glas lunkent vand tilsat friskpresset citron, ca. 30 min. før morgenmaden. Drik gerne urteteer, f.eks. med mælkebøtte eller marietidsel og evt. lidt grøn te (begræns grøn te til 1-2 kopper pr dag).

IMMUNFORSVARET I DINE TARME
Støt tarmen dagligt med gode bakterier f.eks. via probiotika og præbiotika. Løg, hvidløg og grønne grøntsager støtter de gode bakterier. Bonebroth er også utroligt helende for tarmslimhinden. Kimchi og andre fermenterede fødevarer kan også anbefales. 

TILSKUD
Støt kroppen med gode tilskud af vitaminer, mineraler og evt. adaptogene urter. Udover en basis multivitamin er de vigtigste ekstra tilskud: C-vitamin, D-vitamin, B-vitamin complex, zink, selen samt magnesium. Af adaptogene urter er særligt Schisandra kendt for at støtte leveren.

LYMFESYSTEMET
Støt lymfesystemet med f.eks. åndedrætsøvelser, tørbørstning af huden og lymfemassage (få det hos dygtig massør eller lær din egen lymfemassage). For flere tips, se under Uddannelse.

MOTIONER KORREKT
Motioner ”korrekt” (aerob træning), dvs. via gåture, svømning/vandgymnastik, yoga eller rebounding, som er perfekt til lymfesystemet.

GROUNDING
Brug naturen dagligt, kom ud og få frisk luft og lys i ansigtet. Mærk effekten af nærværet med træer, skov, mark og vand. Google evt. “grounding” for at læse mere.

FJERN UNØDIGE GIFTSTOFFER
Sanér dit hjem. Udskift fx plastemballage med alternativer med bivoks. Gennemgå de hudplejeprodukter du bruger (alt fra deodoranter, der indeholder aluminium til sæber med hormonforstyrrende stoffer). Skal du have nye møbler, så lad dem stå og “dampe af” udenfor et par uger før du tager dem ind. For flere tips, se indlægget 7 sätt att giftminimera ditt hem.

UNDGÅ BOTOX
Undgå selvfølgelig botox, fillers, hårfarvning og lignende, hvis du kan.

UNDGÅ UNØDIG STRÅLING
Reducer strålingen fra skærme. Sluk f.eks. for dit wifi hjemme om natten, læg mobilen i et andet rum når du sover eller sæt den på flytilstand.

STRESS NED
Sidst, men ikke mindst, gør alt, hvad du kan for at mindske stress i dit liv. Meditér gerne. Prioriter søvn. Al heling i vores kroppe sker, når vi er i det parasympatiske nervesystem (vores “rest- og digest”). Igen, brug naturen til at få dit nervesystem ned i gear.

Skal jeg gøre alt dette til punkt og prikke? Nej, det vil ikke lykkes hver dag og så er det bare op på hesten igen. Slå ikke dig selv i hovedet. Selv prioriterer jeg f.eks. grøntsager og grønne juicer. Jeg gør det så godt jeg kan, fordi jeg virkelig mærker, at jeg får det dårligere, når jeg ikke følger ovenstående punkter.

Skrevet af Madeleine.
Oversættelse og tilføjelser af Pernille.