Hvad er

Binders & hvorfor er de så vigtige?

“Binders” er forskellige stoffer, som binder/tiltrækker toksiner og fører dem hele vejen ud af kroppen gennem tarmkanalen. De er derfor en utrolig vigtig komponent, når man gennemfører en eller anden form for detox. Forestil dig, at du skal fjerne uønskede indtrængende, så hjælper det ikke blot at neutralisere dem, du skal også aktivt hjælpe din krop med at komme af med dem.

Vores kroppe har en naturlig afgiftningsevne og kan klare en hel del selv, men det hænder, at den toksiske belastning bliver for høj, fx og specielt omkring 1-2 måneder efter explant. Kroppens afgiftningssystem kan ikke følge med og overfloden af toksiner kan bevirke, at man kan få såkaldte herx-reaktioner, eller hvad jeg kalder detox-dips, hvor man har det meget dårligt, inden man får det bedre. Måske har man også en naturligt ringere afgiftningsevne (afhængig af ens gener). Og så kan binders i en periode være en stor hjælp for systemet.

Der findes mange forskellige binders, og alle har forskellige egenskaber og binder sig til forskellige typer toksiner.

Exempler på almindelige binders som binder tungmetaller:

Aktivt kul: en meget populær bredspektret binder, som binder til lidt af hvert, hvilket indebærer både toksiner men desværre også vitaminer og mineraler. Aktivt kul bør derfor kun anvendes i korte perioder.

Ler: Det mest almindelige er Zeolit og Bentonit, som er udvundet af vulkan-aske. Binder flere forskellige toksiner men særligt biotoxiner fra skimmel samt kviksølv.

Alger: ex Chlorella og Spirulina. Binder både tungmetaller, men også mykotoxiner (skimmel/svamp) m.fl.. Chlorella er en meget kraftfuld binder, men er omdiskuteret og anbefales f.eks. ikke af Anthony William, fordi den er en “sjusket” binder. Spirulina har lignende egenskaber som Chlorella, men er lidt mildere. Vær opmærksom på at købe disse økologisk og helst opdrættet i et lukket system.

Kisel (silicium): binder først og fremmest aluminium, tallium og tin.

Selen, zink og C-vitamin bør man sørge for at have nok af, da de forhindrer optagelsen af mange tungmetaller. (tilføjelse: Pernille)

Skrevet af Madeleine, oversat af Pernille