HELING
OLIER DER STIMULERER HELINGEN

Brug af olier under helingen

At massere sine ar stimulerer helingen og løsner op i vævet. Efter ca. 6-8 uger (hvis arrene er helet sammen) kan man begynde at bruge olier til at støtte helingen yderligere, hvis man ønsker det.

Visse olier, især såkaldte essentielle olier, dvs. koncentrerede olier udvundet af planter, har nemlig antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber og siges derfor at fremskynde heling og minimere arrene. Man skal dog bruge olierne, mens arrene stadig er under heling for at opnå den bedste effekt. Ældre ar (+6 mdr.) er sværere at mindske synligheden af.

8 POPULÆRE OLIER, DER ANVENDES TIL PLEJE AF AR 

KokosolIE

Virker som beskyttende barriere, hvilket gør den særligt effektiv at bruge tidligt i helingsprocessen. Siges også at booste kollagenproduktionen. Er perfekt at bruge som basis sammen med stærkere, essentielle olier. Nb! Skal være uraffineret og økologisk.

Vitamin e-olie

En antioxidant, som modvirker oxidering og bekæmper frie radikaler samt booster kollagen, hvilket forbedrer hudens elasticitet.

Frankincense (essentiel olie)

Kendt for at støtte såkaldt cellefornyelse, hvilket øger væksten af nye hudceller, som vokser over arret og udjævner huden.

Lavendel (essentiel olie)

Kendt for dens mange positive effekter, men også for at stimulere hudens vækst. Er beroligende og antibakteriel og særligt effektiv mod smerter og irriteret hud.

Tea tree (essentiel olie)

Populær olie, som støtter immunsystemet og har både antibakterielle, antivirus- og svampe-minimerende egenskaber, hvilket mindsker risikoen for infektion.

Sandeltræ/Sandalwood (essentiel olie)

Kaldes ofte mirakel-middel med både antiinflammatoriske, antiseptiske, cellegenererende og blødgørende egenskaber.

Geranium (essentiel olie)

Kaldes også ”kvindeolien”, da den har antidepressive egenskaber og siges at hjælpe ved PMS og gener i overgangsalderen. Den er også kendt for at give smuk hud, er antiseptisk og antiinflammatorisk og øger blodcirkulationen lige under huden, hvilket stimulerer helingen.

Hedeblomst/Helichrysum (essentiel olie)

Har stærke antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaber og stimulerer hudfornyelse. Perfekt til heling af ar, forbrændinger, strækmærker og forskellige hudproblemer.

Vigtigt at vide om olier:

De mest højkvalitative olier er rene, økologiske og udvundet af planter. Brug essentielle olier med forsigtighed, da de kan irritere huden, hvis man er følsom. Alle reagerer forskelligt. Prøv lidt på din raske hud først, og lad der gå mindst 24 timer, inden du prøver dine ar.

Hvordan anvender man essentielle olier?

For at undgå hudirritation tyndes essentielle olier ud ved at blande dem med en basisolie, INDEN man smører den på huden. Eksempler på gode basisolier er kokosolie, avocadoolie, mandelolie, olivenolie og sesamolie. Nb! De skal være uraffinerede og økologiske. Man kan blande flere forskellige essentielle olier og lave sin egne blandinger. Skal blandes grundigt inden brug.

Fortynding: Start med ca. 15 dråber essentiel olie til ca. 6 teskefulde basisolie. Man kan gå op til ca. 60 dråber essentiel olie på 6 teskefulde basisolie. Men vær varsom.

Eksempel på en populær blanding hos BII-ere:

25% kokosolie

50% vitamin E-olie

25% frankincense (essentiel olie)

Skrevet af Madeleine, oversat af Pernille