detox af tarmen
TarmskYlning

Tarmskylning – detox af tarmen

Tarmskylning – selve ordet får måske en del til at rynke næsen. Jeg skal erkende, at jeg også var lidt skeptisk over for, om der virkelig var noget for mig. Men så opdagede jeg, at mange nævnte det i de forskellige sundheds- og detox-grupper, jeg er med i, så jeg tænkte, at det nok alligevel var værd at tjekke op. Desuden er tarmskylning jo en gammel detoxmetode inden for yoga og stærkt koblet til sundhedsforbedring.

HVad Er tarmskYlning oG Hvad Er det GODT fOr?

Mange vidner om store effekter på helbred og velvære, at man får meget energi efter en tarmskylning, da kroppen bliver af noget af “det gamle”. Både slagger, bakterier, patogener og toksiner findes i tarmen og kan have ligget i mange år blandt slim og tarmlommer. Hele 80 procent af dit immunforsvar sidder i tarmen, og derfor kan en tarmskylning have stor effekt på det almene velbefindende.

At foretage en tarmskylning er særligt godt, når man har ubalancer i kroppen, påvirkes af giftstoffer og har problemer med tarm/mave i form af IBS, oppustet mave og andre former for mavebesvær. Og hvis der er noget, jeg har forstået på dette tidspunkt, så er det, at al udrensning skal starte i tarmen. Det spiller ingen rolle, hvor meget du forsøger at detoxe din krop, hvis du ikke har detoxet din tarm først. Det hele begynder der! Og én af metoderne kan være tarmskylninger.

Derfor besluttede jeg mig for at prøve det. Jeg valgte det sted, som mange af mine detox-grupper anbefalede: “Hela Hälsan”, som findes i Hjorthagen i Stockholm, med over 20 års erfaring inden for tarmskylning og kyndige inden for både kost, urter og detox. Jeg har været der på to besøg nu og vil her fortælle lidt mere om min oplevelse og mit resultat. Men først lidt mere information om, hvordan det foregår.

Hvordan foregår en tarmskylning?

Tarmskylningen hos Hela Hälsan udføres med en Colonics-maskine, som er den mest avancerede metode til tarmrensning. Behandlingen er behagelig, lugtfri, smertefri og diskret. Man skyller hele tyktarmen, som er mellem 1-3 meter lang, med kropstempereret, filtreret vand. En tarmskylning påHela Hälsan koster 2.000 kr., men idet indgår også en totalt 3 timer lang og omfattende behandling med både konsultation/samtale, udrensning på 1,5-2,5 timer inkl. akupressur, kinesiologisk test og irisanalyse. Alt dette giver samlet set et rigtig godt helhedsbillede af tarmens sundhed, og det er vel de investerede penge værd…

Hvilke effekter ses ved tarmskylning?

  • Kroppen får det bedre af at rense ud og afgifte sig. Vandet fører afføring, slagger, slim, patogener, bakterier og svampe ud af tarmen.

  • Mindre gasser og bedre fordøjelse

  • Bedre kvalitet af hud, hår og negle. Mindre eksem osv.

Her kan man læse mere om, hvordan tarmskylningen foregår, samt vanlige spørgsmål og svar. NB svensk.

I Danmark findes der selvfølgelig også professionelle klinikker for tarmskylning. B.la. https://colonic.dk/ eller https://www.colonklinikken.dk/ (med flere)

Mit besøg på “Hela hälsan”

Jeg har været hos Maria på to besøg hos Hela Hälsan, med to måneders mellemrum. Maria er varm og dygtig, og besøgene begynder med, at man taler om, hvorfor man er der, og hvordan man har det. Senere skal man lave en såkaldt kinesiologisk test, hvor man finder ud af, hvilke fødevarer man kan tåle og ikke kan tåle, samt en irisanalyse, hvor øjet analyseres ud fra klassisk kinesisk viden om kroppens meridianer. Meget interessant!

Derefter var det tarmskylningen, og jeg ved, at mange undrer sig – men det gør ikke ondt! Selvfølgelig føles det lidt underligt og er jo en lidt ubekvem situation, men man føler sig så godt behandlet af Maria, får en skøn varmepude på maven og bløde plaider, og jeg følte mig meget afslappet og rolig. Et stykke inde i tarmskylningen laver Maria en akupressur på maven, hvor hun trykker på tarmene for at finde blokeringer, hvilket hjælper med at løsne stagnation og frigive energi. Rigtig godt!

Under det første besøg fandt jeg ud af, at jeg har rigtig meget slim i tarmene, hvilket tyder på, at jeg både har ubalancer, toksiner og evt. parasitter i tarmen. Jeg fik anbefalet behandling i form af urter og en te, som letter fordøjelsen. Derefter var der genbesøg efter to måneder, og så kom der meget mærkelige ting ud (ja, faktisk både orme og parasitter! hjælp!!) fordi urtebehandlingen havde frigjort en masse slim og slagger fra tyndtarmen, som nu befandt sig nede i tyktarmen.

For alle, der er lige så nysgerrige som mig: ja, man kan se med egne øjne, hvad der kommer ud af røret og ind i maskinen! Hvis man selvfølgelig gerne vil. Jeg lå og kiggede næsten hele tiden og kunne se, hvor meget slim mine tarme har. Jeg så desuden noget ækelt i form af både orme og parasitter. Ikke nogen tvivl der… Ubehageligt at se, men det føles vigtigt for mig at vide, hvad jeg har i kroppen, for det vil hjælpe mig på min helingsrejse fremad. Kuriosa: Jeg vejede mig før og efter tarmskylningerne, og jeg tabte mig ca. 1 kilo i vægt hver gang!?

Sådan ser Colonics-maskinen ud. I det lille rør i midten af maskinen kan man se, hvad der passerer på vej ud.

Efter begge besøg har jeg haft det lidt dårligt om aftenen med træthed, let kvalme, kulderystelser og hovedpine, hvilket er klassiske udrensningsbesvær. Det er dog ret usædvanligt og skyldes, at jeg ganske enkelt havde meget at rense ud. Dagen efter havde jeg dog masser af ny energi og følte mig frisk og let i kroppen!

Det er værd at vide, at det er en hård oplevelse at fjerne giftstoffer, slim og parasitter med urter. Urtekuren er ikke rigtig god at drikke og giver en ret kraftig detox, men som med alt andet reagerer vi alle forskelligt. Jeg som har mange ubalancer i kroppen og desuden parasitter, har meget at rense ud. Det vil tage tid og yderligere en eller to tarmskylninger til efteråret. Jeg gennemgår en hård periode med udrensningssymptomer i form af alt fra hovedpine, ekstra træthed, muskel- og ledsmerter, følelsesmæssige forstyrrelser – ja selv svamp i underlivet fik jeg en omgang af. Hele min krop renser sig nu! Det er lidt hårdt, men også ret fantastisk – jeg ved, at jeg kommer stærkere ud på den anden side, og at min krop nu får en chance for at komme af med ophobet skidt, der har siddet i min krop i mange år.

Det er selvfølgelig ikke alle der har så mange ubalancer, selvom jeg desværre forestiller mig, at mange af os med BII desværre har en del ubalancer på grund af den giftpåvirkning, vi har/har haft i vores kroppe. Overvejer du at foretage en tarmskylning (hvilket jeg virkelig anbefaler), så vent til EFTER explant, for at få den bedste effekt. Det er ikke megen idé i at rense sig selv, hvis man stadig har gift i kroppen. Det kan i hvert fald være lidt “spild af penge”.

Det er dog ikke alle, der behøver at ekstrabehandle med urter, og for nogle kan det være nok med et enkelt besøg hos tarmklinikken. Uanset hvad, kan jeg varmt anbefale tarmskylning – selvfølgelig helst hos en seriøs og kyndig behandler som f.eks. Hela hälsan. Man får et godt overblik over sine tarmes sundhed og kan tage skridtet videre i sin egen heling. Og faktum er, at selvom man er helt rask, så har tarmen faktisk rigtig godt af at blive af med gammelt affald, og de fleste mennesker har mere eller mindre tarmproblemer i dag på grund af den kost, vi spiser. For os, som faktisk er syge, uanset om det er i BII eller andre kroniske sygdomme, kan tarmskylning gøre en enorm forskel. For igen, al sundhed begynder i tarmen.

Skrevet af Madeleine, oversat af Pernille